Известие

Collapse
No announcement yet.

За колко ви загряват двигателите- само за верижни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    Колега, тъй като в 147-цата за съжаление нямам уред за следене на темп. на маслото кажи ми ориентировъчно при магистрално каране със 160-170км/ч до колко се сгрява въпросното масло? Много ми е любопитно
    Всичко зависи и от околната температура - вчера в голямата вода на магистралата с до 120-130км/ч макс, където по можеше да се кара без аквапланинг, маслото не премина 60 градуса. После като изсъхна магистралата след Пловдив, маслото стигна 90 при 15 градуса външна температура и скорост 140км/ч. Незнам дали уреда е верен, все пак, но при 160-170км/ч със сигурност ще мине 100 градуса маслото! Маслото е 10-w40.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

за градско 15-20минути и е на малко под 90 градуса!това в топлото а зимата ще я видиме
      alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

дам днес в жегата - 100 градуса почти със 140км/ч закрепени

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

След 140км обаче идва обратния ефект...Темп. на маслото почва да пада, защото се охлажда от студения въздух при тази скорост, а режима на двигател е мъничко само по тежък...

Все пак аз колкото и да съм карал(бързо бавно, на ръчка) НИКОГА не съм стигал 100гр...Дори в най-големите жеги...предполагам има значение че съм 2.0 и с маслен радиатор ...
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
            След 140км обаче идва обратния ефект...Темп. на маслото почва да пада, защото се охлажда от студения въздух при тази скорост, а режима на двигател е мъничко само по тежък...

Все пак аз колкото и да съм карал(бързо бавно, на ръчка) НИКОГА не съм стигал 100гр...Дори в най-големите жеги...предполагам има значение че съм 2.0 и с маслен радиатор ...
            точно че масленият радиатор има маслен термостат и на 87 градуса е напълно отворен, затова над 90 градуса няма и да видиш, ако всичко е изправно по системата. Докато 1.8 няма маслен радиатор и пръскалки с масло под полите на буталата. Затова колкото повече я гоня - толкова повече загрява маслото и трябва да се внимава! Е за това само 2.0 мотора ме кефи повече, като изключим повечкото сила, естествено - можеш да си перкаш с 190-200км/ч и да не се притесняваш за мотора!
            Last edited by Furious 155; d.m.y г., 01:01.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Новите ТС имат ли такъв маслен радиатор (съжалявам за тъпия въпрос )
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Новите ТС имат ли такъв маслен радиатор (съжалявам за тъпия въпрос )
                на 155 с маслен радиатор знам само 2.0 8в и 2.5 в6 моторите. При 155 2.0 16в мисля няма такъв радиатор- там на новите ТС има една област на картера която се ползва за охлаждане на маслото и един топлобменник през който минава и масло и антифриз и така се охлажда маслото. Това знам аз!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                  на 155 с маслен радиатор знам само 2.0 8в и 2.5 в6 моторите...
                  Не. Моята 1,8 има маслен радиатор. Май нямам термостат, защото много рядко - само при продължително бързо каране вдига около и над 80градуса.
                  166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                    Не. Моята 1,8 има маслен радиатор. Май нямам термостат, защото много рядко - само при продължително бързо каране вдига около и над 80градуса.
                    да и на 1,8 има, но е такава рядкост, че все едно няма

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Опааа, тая тема съм я бил пуснал аз преди повече от година.
                      Тогава проблемът беше само в моята зелена тиква - колата си загряваше и си държеше температура по учебник. Лятото почна да загрява до над 100 градуса - оправихме втората степен на перката и заспа. По магистралата през август при каране със 160-190 км/ч държеше вертикално 90 градуса.
                      Сега пак се появи проблем - без климатик стига 94 градуса и включа перката, но като пусна климатика, за отрицателно време отива до предпоследната чертичка. Пак ще трябва да се прави, че да не стане беля като почнат жегите...
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Мойта зимата сутрин като я запаля 5 мин.на място седи да обарне от бензин на газ то ес 35 градуса,а иначе като я карам кам 70градуса ся лятот из задрастванията качва кам 90 градуса ама иначе като я засила между 70 и 90 градуса сочи стрелката изван града сащо така на 70 градуса.90градуса много рядко минава,тряа да е много йего и да сам в много голямо задрастване.Оня ден на 170 км седи стрелката на чертичката между 50 и 90 градуса.

Comment

Първоначално публикувано от jan Покажи съобщение
                          Мойта зимата сутрин като я запаля 5 мин.на място седи да обарне от бензин на газ то ес 35 градуса,а иначе като я карам кам 70градуса ся лятот из задрастванията качва кам 90 градуса ама иначе като я засила между 70 и 90 градуса сочи стрелката изван града сащо така на 70 градуса.90градуса много рядко минава,тряа да е много йего и да сам в много голямо задрастване.Оня ден на 170 км седи стрелката на чертичката между 50 и 90 градуса.
                          ти си за термостат....ама зимата ще го усетиш
                          Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                          Опааа, тая тема съм я бил пуснал аз преди повече от година.
                          Тогава проблемът беше само в моята зелена тиква - колата си загряваше и си държеше температура по учебник. Лятото почна да загрява до над 100 градуса - оправихме втората степен на перката и заспа. По магистралата през август при каране със 160-190 км/ч държеше вертикално 90 градуса.
                          Сега пак се появи проблем - без климатик стига 94 градуса и включа перката, но като пусна климатика, за отрицателно време отива до предпоследната чертичка. Пак ще трябва да се прави, че да не стане беля като почнат жегите...
                          я кажи какво и прави на 2-рата степен???

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                            ти си за термостат....ама зимата ще го усетиш

я кажи какво и прави на 2-рата степен???
                            Сега виждам въпроса. Честно казано не помня, а и не я правих аз. Сега пък ново двайсе със загряването. На извънградско с климатик държи твърдо 90 градуса, но в града положението е същото - 94 без климатик и почти 110 като го включа. Ще пробвам с промивка на радиатора.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Сега виждам въпроса. Честно казано не помня, а и не я правих аз. Сега пък ново двайсе със загряването. На извънградско с климатик държи твърдо 90 градуса, но в града положението е същото - 94 без климатик и почти 110 като го включа. Ще пробвам с промивка на радиатора.
                              а дали не е от датчика към стрелката - ако той си измисля стойностите....

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Хеликоптера за водата - перката е пластмасова и се напуква на няколко места . В резултат превъртене в остта -няма циркулация на охл. течност - вдига температура. Около 60 лв е една нова помпа "Ментели"
                                Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                                Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
                                X